De bandenwissel komt er weer aan!

De bandenwissel bij Vakgarage komt er weer aan. De zomerbanden worden ingeruild voor de winterbanden. Hieronder vindt u de voordelen van de bandenwissel. U kunt ook meteen een afspraak maken.

 

Bent u nieuwsgierig naar de winterbanden van Vakgarage? Klik hier

 

Winterbanden

Het is veilig en daarom verstandig om vanaf november tot en maart met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben bij temperaturen onder de 7°C een betere grip, betere wegligging en kortere remweg dan zomerbanden. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Zelf geen plek voor de opslag van uw tweede paar banden? Dan regelt Vakgarage dat voor u!

 

Wat zijn winterbanden?

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Ook hebben de banden een speciaal, dieper profiel. Hierdoor hebben winterbanden in de herfst en in de winter een veel betere grip en verhogen ze het rijcomfort. Dankzij de specifieke vorm van de winterband wordt het water onder de band afgevoerd. Hierdoor hebt u minder risico op aquaplaning: een veilig bijkomend voordeel van winterbanden.

 

Winterbanden in Nederland

In de herfst en in de winter is de verkeerssituatie in Nederland minder betrouwbaar dan in de lente en in de zomer. U kunt te maken krijgen met sneeuw en ijzel en rijdt vaker op een nat wegdek. In al deze gevallen is de bandengrip van zomerbanden minder goed. Het algemene advies is daarom om in Nederland vanaf november tot en met maart met winterbanden te rijden. Dat is prettiger rijden en een stuk veiliger.

 

Winterbanden in het buitenland

In veel (Europese) landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden. U kunt in grote problemen komen wanneer u in de wintermaanden met zomerbanden rijdt en vervolgens een ongeluk krijgt of veroorzaakt. U kunt bijvoorbeeld een boete krijgen of te maken krijgen met  omgekeerde bewijslast en een veranderde verzekeringsdekking. Neem geen onnodig risico: kies voor winterbanden.

 

Per land zijn er verschillen in de wet- en regelgeving rondom het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen voor uw personenwagen of bestelwagen. In onderstaand document vindt u per land de juiste informatie. Voor meer informatie kunt u altijd opnemen met uw Vakgarage.

 

Klik hier voor het complete document

 

Voordelen winterbanden tijdens herfst en winter
  • Sterk verbeterde grip bij temperaturen onder de 7°C
  • Minder kans op aquaplaning door effectieve waterafvoer
  • Betere wegligging in bochten
  • Kortere remweg (circa 10% bij winterse omstandigheden)
  • Nog niet overtuigd? Meer informatie vindt u hier.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.